۲۶ آبان ۱۳۸۷، ۱۶:۲۵

کارگران ساختمانی بیشترین قربانیان گاز گرفتگی‌ هستند

کارگران ساختمانی بیشترین قربانیان گاز گرفتگی‌ هستند

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد گفت: بیشترین قربانیان گازگرفتگی را کارگران ساختمانی که مکان آنها کمترین امکانات گرمایشی را دارد تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حسن جعفری ظهر امروز در نشست خبری این سازمان در جمع خبرنگاران افزود: هرساله هزاران نفر در کشور بر اثر گاز گرفتگی به دلیل بی احتیاطی جان خود را از دست می دهند.

وی افزود: در سال گذشته به دلیل سرمای شدید در مشهد و ایران، 2/5 درصد تلفات انسانی و گازگرفتگی نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی مشهد با اشاره به این مطلب که کارگران ساختمانی بیشترین قربانیان گازگرفتگی در سطح کشور هستند، ادامه داد: در سال گذشته حدود هزار و 24 نفر بر اثر گازگرفتگی کشته شده اند که اکثر این قربانیان را کارگران ساختمانی تشکیل میدادند.

جعفری بیان داشت: از این تلفات سهم کشته شدن مردها حدود 80 درصد و خانم ها 20 درصد بوده که باز هم از این تعداد بیشترین کشته شدگان کارگران ساختمانی بوده اند.

این مسئول خاطرنشان کرد: در سال گذشته کارگروه و کمیته پیشگیری از گازگرفتگی با گاز CO در فرمانداری تشکیل شده که در این رابطه از مناطق پرخطر که شامل بازارهای بزرگ، پمپ بنزین ها، محل های اقامتی و ... بازدید داشته اند.

وی در رابطه با تلفات جانی که بر اثر گازگرفتگی در استان اتفاق افتاده گفت: در سال گذشته در استان خراسان رضوی به جز روستاها حدود 83 نفر به دلیل گازگرفتگی جان خود را از دست داده اند که از این تعداد حدود 60 نفر در مشهد بوده اند.

رئیس اداره آموزش سازمان آتش نشانی درادامه خاطرنشان کرد: مشکلی که در شهر وجود دارد استفاده کردن از بخاری های بدون دودکش است، زیرا این نوع بخاری فقط برای اماکن بزرگ و وسیع که اکسیژن در حرکت است ساخته شده است.

محمد جواد قائمی ادامه داد: خواب آلودگی، سوزش چشم ها، سوزش گلو از جمله علائم گازگرفتگی و بعد از آن فلج شدن ماهیچه ها و در آخر هم تشنج از علائمی است که نشان می دهد فرد دچار گازگرفتگی شده است.

وی استفاده کردن از دودکش های فنری، نداشتن سرپوش بر روی لوله دودکش، استفاده از پیک نیک و لوازم گرمایشی در حمام و مکان هایی که کوچک و محدود هستند، روشن کردن پیک نیک در اتومبیل و به خصوص کامیون ها را از جمله مشکلاتی که باعث گازگرفتگی افراد می شود عنوان کرد.

رئیس اداره پیشگیری سازمان آتش نشانی هم در ادامه این نشست گفت: به دلیل سرمای شدید ساله گذشته و همچنین بدلیل بوجود آمدن برخی مشکلات یک دستگاه گاز سنج تهیه شد و در 133 مورد بازدیدی که در سال گذشته انجام شد در 60 بازدید در صورت عدم اصلاح افراد دچار گازگرفتگی می شدند.

جواد کاهانی یکی از عمده ترین مشکلات را استفاده کردن همه طبقات یک ساختمان از یک لوله دودکش دانست و ادامه داد: در سازمان نظام مهندسی گروهی برای بازدید از اینگونه ساختمان ها تشکیل شده است.

وی گفت: باتوجه به اینکه امسال همچنین سرمایی ادامه خواهد داشت حدود سه دستگاه اتومبیل و گروه های کارشناسی آماده شده اند که در صورت بروز مشکلات و بازرسی به محل اعزام می شوند.

وی در رابطه با عوامل گازگرفتگی گفت: اشتراک دیوار سرویس بهداشتی، حمام و داکت، استفاده از پکنیک در اتومبیل، استفاده از چراغ والور در حمام های منازل حاشیه شهر و. . .  از جمله عواملی است که اگر رعایت نشود فرد دچار گازگرفتگی می شود.

کد خبر 784126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha